Referat: Farstorps GoIF/Hästveda IF - Strövelstorps GoIF (9

Höstpremiär

Farstorp/Hästveda - Strövelstorp

2-2

Höstpremiären för F15 skulle gå i regnets tecken, konstant ösregn innan matchen, under matchen och efter matchen. Farstorp/Hästveda ställde upp med ett lag som anlände direkt från helgens uppladdningsläger, möjligtvis något trötta och slitna. Planen var blytung och mycket svårbemästrad vilket ledde till många felpass och snedsparkar från båda lagen. Som vanligt mot Strövelstorp skulle det bli en tuff och hård kamp med många smällar.

Redan innan matchuret passerat 5 min och då motståndarna inte riktigt hunnit formera sin uppställning så passar Farstorp/Hästveda på att stressa fram ett antal hörnor. Det slutar med att ett förvirrat motståndarförsvar spelar in ettan i egen bur. En välbehövlig smakstart som skulle stå sig länge. Under första halvlek har hemmalaget mycket boll men det är gästerna som är vassast och skapar ett par farliga chanser. Ledningen står sig halvleken ut och tjejerna får ta sig en välförtjänt paus från regnet.

Strövelstorp börjar andra halvlek starkt och tar kommandot genom att vara det hetare laget. Jakten på en kvittering verkar vara inledd och försvaret får tillsammans med Emilia bekänna färg ordentligt. Men våra tjejer kämpar sig in i matchen och börjar ta över allt mer. Med allt mer kontroll på läget så kommer också chanserna och det känns stabilt. Men 20 min in i halvleken kommer kallduschen när Strövels kontrar in en kvittering. Matchen är nu helt jämn spelmässigt med mycket kamp på mittplan och det fightas rejält. Sista tio tar Farstorp/Hästveda över matchen och pressar på för ännu ett ledningsmål. Dagens kämpamål kommer med 5 min kvar att spela och det är hemmalaget som krigar in den, till publikens jubel. Linnea ruschar från mittplan i ursinne mot allt som kommer i hennes väg och det smäller likt skotten från helgens bockajakt. Bollen letar sig till slut fram till Ester som fläker sig fram och stöter in 2-1 precis innanför stolpen. Segern är nu bärgad…eller? I matchens sista sekund skickar en Strövelstorpare iväg ett långskott som studsar förrädiskt i det blöta gräset och in i mål, det är återigen kvitterat. En poäng var till lagen men där gästerna ändå blev vinnare och hemmalaget förlorare.